לטיפול בפסולת יש אספקטים רבים. מצד אחד, המסוגלות של העסק לשיפור היכולת למחזור או שימוש חוזר אשר מאפשרת התייעלות וצמצום הוצאות על חומרי גלם. אולם מצד שני לתהליכי מיחזור עלולות להיות עלויות כלכליות והשפעות סביבתיות משלהן.
עלויות ההטמנה והשינוע של פסולת הן נושא מורכב בפני עצמו. על יצרן הפסולת חלה אחריות שילוחית ולכן עליו לוודא שפינוי הפסולת מצדו נעשה בצורה חוקית ומאושרת.
חברת ELM מלווה את לקוחותיה בכל הנושאים הקשורים לצמצום וטיפול בפסולת במפעל או בפרויקט:
- חוק האריזות
- כלכלה מעגלית
- תכנון מערך אשפה עבור היתר בניה
- ליווי פרויקטים של שיקום מטמנות
- ליווי תחנות מעבר
- ליווי מתקני מחזור של פסולת בנייה
- ליווי מתקנים מתקדמים למיחזור פסולת למשאב
- ליווי בהתקנת טכנולוגיות בינה מלאכותית שמפחיתות פחת בייצור
- התקנת מערכות אצירת אשפה חכמות
כלכלה מעגלית
כלכלה מעגלית הוא תחום מורכב, בינתחומי, שדורש ידע והכרות עם סקטורים תעשייתיים שונים.
כלכלה מעגלית מציעה חלופה למודל הכלכלה הלינארית: צריכת משאבי טבע או סביבה > ייצור מוצרים לצריכה > זריקה בגמר השימוש.
הכלכלה המעגלית היא גישה כלכלית המייעלת את השימוש בחומרי גלם ואנרגיה על ידי שינוי הדרך בה אנו חושבים על השימוש במשאבים ובמוצרים. בכלכלה מעגלית לוקחים בחשבון את כל מחזור החיים של המוצר ושרשרת האספקה, ומנסים לייעל אותם על ידי שימוש יותר מושכל במשאבים. גישה זו שואפת לייצר לולאה סגורה של מעגל החיים של משאב בתעשייה. אנו מסייעים ללקוחותינו למצוא שימושים נוספים לתוצרי הלוואי שלהם, כדי שהפסולת תהפוך למשאב.
עבודה עם ELM – תורמת להצלחת תהליך מיחזור פסולת למשאב
- השילוב של היכרות מעמיקה של אנשי ונשות המקצוע של ELM עם זרמי הפסולת המיוצרים במפעל עצמו ועם הבנה של תהליכי ייצור של סקטורים תעשייתיים אחרים מסייעת לנו למצוא גורם שיתאים לקליטת זרם הפסולת.
- הידע והניסיון בתחום מאפשרים טיפול יעיל ומהיר ולפיכך את היכולת לזהות משאב בפסולת.
- ELM היא One stop shop בטיפול בכל ההיבטים הסביבתיים של העסק והיא מתמחה בניתוח היתרונות והחסרונות בתהליך המיחזור ללקוח: לוגיסטיקה, תחשיב כלכלי למיחזור זרם הפסולת, יחסי עלות-תועלת רחבים, הפחתת פליטות אחרות לסביבה (שפכים ואוויר) וכו'.
- ELM מקיימת קשר בינאישי עם הצוות ברצפת הייצור / בשטח להנעת מוטיבציה להתחלת התהליך וליווי בתהליך ההפרדה במקור.
- ELM היא גורם מקצועי שנמצא בחזית הפתרונות הסביבתיים בתחום ויכול לייצר חיבורים בין סקטורים תעשייתיים שונים, ושחקנים אחרים בתחום
חוק האריזות
חוק האריזות הוא חוק שנחקק בשנת 2011 ומטרתו להביא לצמצום כמות הפסולת כתוצאה משימוש באריזות, מניעת הטמנתן ועידוד לשימוש חוזר באריזות אלו.
במסגרת החוק – מחויב כל יצרן/יבואן להתקשר עם גוף מוכר מטעם המשרד להגנת הסביבה, ולדווח אודות כמות האריזות שנמכרו בשנת הדיווח. בצורה הזאת, היצרנים מממנים את כל הוצאותיו של הגוף המוכר, שאחראי במקביל על איסוף ופינוי של הפסולת מהרשויות המקומיות וטיפולה.
מהי אריזה?
חפץ וכל חומר שהוא הנועד לשמש עטיפה או כלי קיבול למוצר. לעיתים האריזה נועדה לנשיאת המוצר, להצגתה או הגנה עליו. האריזה מהווה חלק בלתי מפרד מהמוצר ואינו חיוני לצורך השימוש במוצר. חוק האריזות מבדיל ומגדיר שלושה סוגי אריזות: אריזת מכירה, אריזה קבוצתית ואריזת הובלה.
- זרמי מכירה – החוק נדרש להבדיל בין זרמי המכירה אליהם מגיעות האריזות: אריזות בזרם הביתי הם אריזות הנמכרות לצרכן הפרטי וסופן להפוך לפסולת בבית הצרכן. לעומת זאת, ישנן אריזות המופנות לזרם המסחרי, ועל כן:
- דמי טיפול – מימון עלויותיו של הגוף המוכר נעשה באמצעות תשלום עבור עלות דמי טיפול המוטל על היצרנים והיבואנים. אלה משמשים בעיקרם למימון תהליכי ההפרדה, איסוף ופינוי האריזות. בעת דיווח האריזות, היצרנים והיבואנים מבצעים אפיון וכימות של חומרי הגלם בהתאם לאריזות וכן סיווגם לזרמי המכירה. כמות חומר הגלם מכתיב את עלות דמי הטיפול בהתאם למחירון הנקבע אחת לשנה בהתאמה לסוג חומר הגלם.